Vizita Papei Francisc în România va marca mai multe premiere istorice

de clujazi

Vineri, 31 mai 2019, va marca sosirea în România a Papei Francisc, la invitaţia autorităţilor statului român şi a Bisericii Catolice din România. Aceasta este cea mai lungă vizită pe care o efectuează Papa într-o țară europeană.

Cu ocazia celei de-a doua călătorii apostolice de acest fel în România se vor marca în premieră și prima vizită a unui papă atât în Capitală cât și în fostele principate istorice ale României, precum și prima întâlnire a unui papă cu reprezentanții comunității rome.

Evenimentul desfășurat în apropierea Summit-ului liderilor europeni, de la Sibiu, este considerat deja un success prin mesajul ”Să mergem împreună”, cu o puternică semnificație, ales drept logo.

Vizita Papei Francisc este în același timp apostolică și ecumenică întrucât Papa se adresează în mod egal tuturor credincioșilor, indiferent de etnie. Deja peste 100.000 de români s-au înscris pentru a avea prilejul să stea aproape de Suveranul Pontif și mulți alții li se vor alătura.

În ciuda vârstei înaintate, Papa Francisc și-a asumat totodată un efort fizic uriaș prin vizia de trei zile în care se va întâlni cu românii la București, Iași, Blaj și Șumuleu-Ciuc.

Cu ocazia vizitei Papei Ioan Paul al II-lea, din 1999, România a intrat în istorie ca primul stat majoritar ortodox care a primit vizita unui Papă. Modelul de relații interetnice și interconfesionale pe care țara noastră îl oferă Uniunii Europene va face ca vizita istorică a Papei Francisc să fie de un success răsunător.

 

 

 

 

 

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.