Zuckerberg acuzat că Facebook e un ”produs care ucide oameni”. Senatorii americani cer măsuri aspre

de clujazi

Şeful Facebook a fost din nou convocat în faţa Senatului SUA. Aleşii doresc să obţină informaţii cu privire la modul în care compania gestionează abuzurile online, în special în ceea ce priveşte adolescenţii. Audierile au fost intense, cu prezenţa a zeci de părinţi așteptând indignaţi sosirea directorilor și venind pregătiți cu fotografii ale propriilor copii pentru a sublinia importanţa subiectului.

Senatorii americani au pus sub semnul întrebării modul în care directorii celor mai mari platforme sociale își protejează utilizatorii tineri, considerând că aceștia sunt expuși în mod deschis provocărilor și abuzurilor online. Mark Zuckerberg a recunoscut că au fost luate măsuri pentru a aborda această problemă, precizând că s-au impus restricții pe Instagram pentru utilizatorii tineri. Conturile celor sub 16 ani sunt configurate automat ca private, limitând astfel accesul la mesaje de la adulți pe care nu îi urmăresc sau de la persoane necunoscute.

Deloc convinşi de discurs, senatorii l-au pus imediat la colţ pe fondatorul Facebook.

Lindsay Graham, senator: Domnule Zuckerberg, știu că nu vreți să fie așa, dar aveți mâinile pătate de sânge. Aveți un produs care ucide oameni.

Provocat de senatorul republican Josh Hawley, Zuckerberg şi-a cerut scuze în faţa familiilor ai căror copii au căzut victime abuzurilor din social media.

Josh Hawley, senator: Sunt familii ale victimelor astăzi aici. V-ați cerut scuze victimelor? Ați dori să o faceți acum? 

Mark Zuckerberg: Îmi pare rău pentru tot ceea ce ați pățit cu toții. Nimeni nu ar trebui să treacă prin lucrurile prin care au trecut familiile voastre.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.