ProTV, B1TV și Digi 24 au fost INTERZISE în Rusia

de clujazi

Rusia Blochează Accesul pentru 81 de Media Europene; SUA: “Se Teme de Adevăr”

Rusia a anunțat marți interzicerea accesului pe teritoriul său pentru 81 de media europene, invocând motive de “represalii” la o decizie a Uniunii Europene din luna mai. În această listă se regăsesc agenția de presă franceză France Presse, cea spaniolă EFE, ziarele franceze Le Monde și Liberation, publicațiile germane Die Zeit și Der Spiegel, postul Radio France, posturile de televiziune italian RAI, cele franceze LC1 și Arte, cel austriac ORF și cel olandez NOS.

Conform site-ului Ministerului Afacerilor Externe rus, restricțiile vizează și posturile românești Pro TV International (stirileprotv.ro, protv.ro), Digi24 (digi24.ro) și B1TV (b1tv.ro).

Această măsură a fost luată în ziua în care a intrat în vigoare decizia Consiliului UE din 17 martie, care impune restricții de difuzare în spațiul comunitar pentru trei media de stat rusești: RIA Novosti, Izvestia și Rossiiskaia Gazeta. Anterior, UE a interzis și alte media oficiale rusești, inclusiv Russia Today (RT), ca parte a eforturilor de combatere a dezinformării.

Washingtonul a reacționat, afirmând că Rusia recurge la aceste măsuri de teamă că populația sa va afla “adevărul”. SUA consideră că blocarea accesului pentru aceste canale și site-uri europene este o încercare a Moscovei de a controla informațiile disponibile publicului rus.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.