I-a ”bătut” norocul. Căutau un cercel pierdut dar au găsit o comoară

de clujazi

I-a ”bătut” norocul. Căutau un cercel pierdut dar au găsit o comoară. O familie norvegiană căuta un cercel pierdut în grădină, dar în loc să găsească bijuteria dispărută, au dat peste o comoară vikingă de peste 1.000 de ani.

Familia Aasvik a descoperit accidental artefacte vikinge. O cataramă în formă de bol și un alt obiect, care par să fie parte a unui mormânt din era vikingilor. Aceste artefacte au fost utilizate în ceremoniile funerare ale unei femei din secolul al IX-lea pe insula Jomfruland.

Descoperirea a avut loc la rădăcina unui copac pe insula din largul coastei de sud a Norvegiei. Organizația Patrimoniul Cultural Vestfold și Telemark a felicitat familia pentru prima descoperire certă a perioadei vikingilor de pe Jomfruland. Ei subliniind că, deși existau așezări antice pe insulă, dovezile anterioare se limitau la Evul Mediu.

Conform unui expert, catarama datează din perioada 780-850. Autoritățile locale au laudat familia Aasvik pentru promptitudinea cu care au anunțat descoperirea rară.

Vikingii, cunoscuți pentru indomabilul lor spirit aventurier, au fost un popor nordic originar din Scandinavia. Au avut un impact semnificativ asupra istoriei europene în perioada cuprinsă între secolele VIII și XI. Acești navigatori și războinici feroce au efectuat expediții maritimie remarcabile în întreaga Europă. Au ajus chiar și în regiunile îndepărtate ale Orientului Mijlociu și ale Asiei Centrale. Vikingii nu erau doar cunoscuți pentru priceperea lor în construirea și utilizarea navelor de mare capacitate. Cu toate că au avut o reputație înfricoșătoare în războaie, cultura vikingă era mult mai complexă. Include aspecte precum poezia, arta și explorarea. Acești oameni au lăsat în urma lor un moștenire bogat cultural și istoric. Cultură marcată de simboluri distinctive precum drakkar-urile (corăbiile vikinge), coifurile cu coarne și rune misterioase. Vikingii au contribuit la modelarea Europei medievale și au rămas subiectul fascinației și miturilor în istoria mondială.

I-a ”bătut” norocul. Căutau un cercel pierdut dar au găsit o comoară

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.