Fără smartphone la școală: Londra pregătește restricții pentru mii de elevi

de clujazi

În Londra, elevii din 17 unități de învățământ secundar nu vor mai avea voie să folosească smartphone-urile la școală. Măsura va afecta aproximativ 13.000 de copii cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani. În cazul nerespectării acestei reguli, telefoanele elevilor vor fi confiscate pentru o săptămână. Această inițiativă are scopul de a reduce dependența de telefoane și de a evidenția dezavantajele utilizării rețelelor sociale în rândul tinerilor.

Măsuri colective în Southwark

Directorii a 17 din cele 20 de școli secundare de stat din Southwark, sudul Londrei, au luat decizia de a implementa această politică. Celelalte trei școli din district lucrează la rândul lor pentru a adopta această măsură. Această inițiativă vine ca un răspuns la preocupările publice crescânde față de influența negativă a smartphone-urilor asupra copiilor.

Riscuri și dezavantaje

Școlile implicate în această inițiativă vor colabora cu familiile și elevii pentru a-i educa asupra dezavantajelor utilizării smartphone-urilor și a rețelelor de socializare. Printre problemele abordate se numără:

  • Sănătatea mentală: Impactul negativ asupra stării emoționale și mentale a elevilor.
  • Dependența de ecrane: Timpul excesiv petrecut în fața ecranelor poate duce la dependență.
  • Impactul asupra somnului și atenției: Utilizarea excesivă a telefoanelor poate afecta calitatea somnului și capacitatea de concentrare.
  • Accesul la conținut inadecvat: Riscul expunerii la materiale grafice și neadecvate pentru vârsta lor.
  • Riscul de furturi și jafuri: Posibilitatea crescută de a deveni victime ale furturilor.

Confiscarea telefoanelor

Dacă un elev este prins folosind un telefon în timpul orelor de școală, acesta va fi confiscat. Telefoanele tradiționale, fără acces la WiFi, vor fi returnate mai repede. În schimb, smartphone-urile nu vor fi returnate timp de până la o săptămână, cu excepția cazului în care părinții vin să le ridice personal.

Un exemplu pentru alte districte

Această măsură afectează peste 13.000 de tineri din unul dintre cele mai performante districte din Londra. Prin implementarea acestor reguli, autoritățile speră să creeze un mediu educațional mai sănătos și să ofere un exemplu pozitiv pentru alte districte din oraș și nu numai.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.