11 septembrie 2001. Azi se împlinesc 22 de ani de la atacurile de la World Trade Center

de clujazi

Astăzi, pe 11 septembrie, Statele Unite comemorează 22 de ani de la tragicul atac terorist asupra Turnurilor Gemene din World Trade Center și a clădirii Pentagonului. În anul 2001, într-o perioadă de mai puțin de trei ore, o operațiune teroristă a condus la deturnarea a patru aeronave. Aproximativ 3000 de persoane, inclusiv cinci cetățeni români, și-au pierdut viața într-un mod extrem de tragic. Cei care au supraviețuit trebuie acum să se confrunte din nou cu amintirea acelor momente cumplite. Este o zi de profundă tristețe și comemorare pentru America și pentru întreaga lume.

Turnurile World Trade Center, cunoscute și sub numele de WTC, au fost două dintre cele mai iconice și însemnate clădiri din istoria arhitecturii și a orașului New York. Aceste impresionante structuri gemene au fost un simbol al puterii economice a Americii și au fost, de asemenea, centrul de afaceri al orașului Manhattan timp de mai mult de trei decenii.

Cele două turnuri, cunoscute ca Turnul Nordic și Turnul Sudic, au fost proiectate de arhitecții Minoru Yamasaki și Emery Roth & Sons și au fost finalizate în anii 1970. Cu o înălțime de 417 metri fiecare și un total de 110 etaje fiecare, aceste structuri masive erau cele mai înalte clădiri din lume la momentul inaugurării lor.

Unul dintre aspectele remarcabile ale turnurilor WTC a fost designul lor inovator. Ele au fost construite în jurul unui schelet de oțel și au folosit un sistem de perete cortină din sticlă, care le-a conferit o aparență aerisită și modernă. Simplitatea și eleganța lor au fost subliniate de fațadele din sticlă și aluminiu, care le-au conferit un aspect ușor și deschis.

Turnurile au fost destinații de afaceri și comerciale vitale pentru New York City. Mii de oameni lucrau în birourile lor și milioane de turiști vizitau platformele de observație de la nivelurile superioare pentru a admira panoramele spectaculoase ale orașului. Turnurile World Trade Center au devenit un simbol al înfloririi economice a Americii și al spiritului ei indomabil.

Cu toate acestea, pe data de 11 septembrie 2001, o zi neagră în istoria Statelor Unite, turnurile au devenit ținte ale unui atac terorist sinistru. Două avioane comerciale au fost deturnate și au fost conduse în cele două turnuri, provocând prăbușirea acestora și pierderea a mii de vieți. Evenimentele din 11 septembrie au schimbat lumea și au transformat pentru totdeauna peisajul orașului New York.

Chiar dacă turnurile WTC nu mai există fizic, ele continuă să trăiască în memoria colectivă a oamenilor din întreaga lume. Un nou complex World Trade Center a fost construit pe site-ul lor, iar memoria acestor clădiri impresionante și a celor care le-au pierdut viața în tragicul atentat rămâne vie. Turnurile World Trade Center au fost și vor rămâne un simbol al rezilienței umane și al speranței în fața celor mai întunecate momente ale istoriei.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.