Președintele Iranului Ebrahim Raisi, ucis în accidentul de elicopter, anunță televiziunea de stat

de clujazi

Tragedie în Iran: Elicopterul Președintelui Ebrahim Raisi s-a prăbușit în munți, toți pasagerii au murit

Iranul este în stare de șoc după ce elicopterul în care se afla președintele țării, Ebrahim Raisi, s-a prăbușit în munți din cauza ceții dense. După multe ore de căutări intense, echipele de salvare au ajuns la locul prăbușirii, dar, din păcate, nu au găsit supraviețuitori. Televiziunea de stat din Iran și mai multe agenții de presă iraniene au confirmat tragica veste că președintele Raisi și ministrul de Externe, Hossein Amir-Abdollahian, și-au pierdut viața în accident, relatează BBC.

Un oficial iranian a declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că “alături de președinte, toți pasagerii din elicopter au murit.” Elicopterul transporta nouă persoane, inclusiv echipajul, iar toate trupurile neînsuflețite urmează să fie transportate în orașul Tabriz. Aeronava a ars complet la impact.

Președintele Ebrahim Raisi și ministrul de Externe Hossein Amir-Abdollahian se întorceau de la o ceremonie de inaugurare a unui baraj situat la granița Iranului cu Azerbaidjan, conform presei de stat. La bord se mai aflau trei membri ai echipajului, guvernatorul provinciei Azerbaidjan de Est, un imam, șeful securității lui Raisi și o gardă de corp, potrivit instituției de presă conduse de IRGC Sepah, relatează CNN.

Această pierdere imensă marchează o zi de doliu național în Iran, cu numeroase mesaje de condoleanțe venind din partea liderilor internaționali.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.