UE – pe drumul destrămării?

de clujazi

marine le penDupă ce premierul Marii Britanii, David Cameron, a anunțat în urmă cu câteva săptămâni dorința de a organiza un referendum cu privire la ieșirea acesteia din UE, o altă țară considerată ca fiind una dintre stâlpii de bază a Uniunii Europene s-ar putea să îi calce pe urme.

Marine Le Pen, președinta partidului de extremă dreapta Frontul Național, a propus organizarea unui referendum în ianuarie 2014 privind ieșirea Franței din UE. Aceasta precizează că în cazul în care Guvernul nu va lua măsuri în legătură cu cele 4 reforme minimale  :

-revenirea la monedele naționale,
-dizolvarea spațiului Schegen de libera circulație,
-autorizarea patriotismului economic, precum și
-prelevanța dreptului național asupra celui european)

aceasta va solicita ieșirea Franței din Uniunea Europeană.

Nu este prima dată când președinta partidului utilizează astfel de arme. De asemenea aceasta este de părere că Franța se va afla într-un moment hotărâtor în ianuarie 2014 fiind nevoită să facă față unor probleme precum “dispariția frontierelor”, “a austerității” și a tuturor ” protecțiilor.”

Marine Le Pen, și-a exprimat de nenumărate ori și îngrijorările privind integrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen.

În aceste condiții, putem afirma că odată cu criza, viitorul Uniunii Europene a devenit din ce în ce mai sumbru și incert.

Foto : adevarul.ro

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.