Clasicul mititel a obţinut o dublă victorie, după ce mai mult timp a fost considerat un preparat condamnat la extincţie, a informat, ieri, “Evenimentul zilei”. Micul autohton va putea avea, în continuare, bicarbonat de sodiu în compoziţie şi, potrivit Comisiei Europene, va putea fi exportat, cu acte în regulă, oriunde în UE.
Votul Comisiei Europene de luni care consfinţeşte dreptul micului de a fi mâncat atât între graniţele ţării, cât şi în restul Europei, a stârnit mare bucurie. Producătorii au răsuflat uşuraţi la anunţul făcut de comisarul european pentru Agricultură şi dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş. La rândul lor, cârciumarii sunt satisfăcuţi de decizia oficialilor UE. Micii nu vor lipsi de pe grătare la ieşirile de la “iarbă verde”, camionagii şi turiştii îi vor putea savura, în continuare, pe Dealu Negru, cum mergi dinspre Piteşti spre Vâlcea, precum şi în alte popasuri sau restaurante unde găsesc banalul mic perpelit pe gustul lor.