50.000 de greci au protestat împotriva planului de austeritate a Guvernului

de clujazi

Forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene pentru a dispersa grupurile de anarhişti care s-au refugiat printre cei 50.000 de protestatari greci, nemulţumiţi de noile măsuri de austeritate promovate de Guvernul Samaras, la presiunea creditorilor internaţionali.

Executivul din Grecia propune reducerea pensiilor şi mărirea pragului de pensionare, la 67 de ani.

Antonis Samaras doreşte să reducă nivelul cheltuielilor bugetare cu o sumă record, 11,5 miliarde euro. Aceasta este condiţia majoră impusă de creditori, pentru ca Grecia să primeasă următoarea tranşă de bani pentru salvarea economiei ţării, în valoare de 31 miliarde euro, sumă fără de care acest stat ar intra în faliment în termen de câteva săptămâni.

Protestele din Grecia vin la scurt timp după cele organizate în Spania şi Porugalia.

Potrivit BBC, la manifestări au luat parte inclusiv profesorii, doctorii şi controlorii de trafic aerian. Băncile, şcolile şi serviciile publice şi-au încetat activitatea mai devreme pentru ca angajaţii să poată participa la manifestaţie.

Grecia a primit un pachet de salvare în luna mai 2010, în valoare de 110 miliarde euro, şi alte 130 miliarde euro în octombrie 2011, cu sprijinul FMI şi a unui număr de 16 ţări din Uniunea Europeană.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.