Victor Ponta, ministru interimar la Sănătate

de admin

Victor Ponta va prelua interimatul la Sănătate după ce Vasile Cepoi a demisionat din funcţie, acesta din urmă fiind cercetat de ANI. Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, urma să preia atribuțiile lui Cepoi, însă Ponta a decis ca el să ocupe postul de ministru, iar șeful SMURD să se ocupe de partea executivă a sarcinilor administrative.

Săptămâna trecută, Vasile Cepoi a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi infracţiuni asimilate celor de corupţie, în calitate de fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, a infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie de către Vasile Cepoi, în perioada în care a fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Victor Ponta a ocupat interimatul și la Ministerul Justiției, până la numirea Monei Pivnceru.

„Cred că acest Guvern pe care eu îl voi propune Parlamentului și României va fi cel mai cinstit Guvern pe care Romania l-a avut”, a promis prim-ministrul desemnat al României, Victor Ponta, la numirea sa.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.