Salariul mediu net a urcat la peste 5.000 de lei în martie 2024

de clujazi

Câștigul salarial mediu net în România a atins pragul de 5.185 lei în luna martie a acestui an, înregistrând o creștere de 309 lei (+6,3%) față de luna februarie. Datele au fost publicate miercuri de Institutul Național de Statistică și arată o evoluție semnificativă a veniturilor pe piața muncii.

Sectorul care a înregistrat cele mai mari venituri brute a fost fabricarea produselor din tutun, unde câștigul salarial mediu brut a ajuns la 13.250 lei. La polul opus, cele mai mici valori ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, cu 2.779 lei.

Comparativ cu luna martie a anului precedent, câștigul salarial mediu net a crescut cu 13,9%. De asemenea, indicele câștigului salarial real, care ține cont de inflație, a fost de 106,8% în martie 2024 față de martie 2023, indicând o creștere a puterii de cumpărare. În plus, indicele câștigului salarial real a fost de 105,9% în martie 2024 comparativ cu februarie 2024, reflectând o îmbunătățire lunară a veniturilor reale ale angajaților.

Aceste date subliniază dinamica pozitivă a salariilor din România, evidențiind sectoarele cu cele mai mari și cele mai mici câștiguri și oferind o imagine clară asupra evoluției economice și a pieței muncii.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.