Vezi ce mesaj i-a transmis Băsescu Patriarhului Daniel la împlinirea a 5 ani de patriarhat

de admin

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a împlinit pe 30 septembrie 2012 cinci ani de Patriarhat. Sărbătoarea a început prin săvârşirea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhală, urmată de slujba de Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu în aceşti cinci ani.

În continuare, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei a avut loc un moment aniversar în cadrul căruia au fost citite mesaje oficiale de felicitare din partea autorităţilor statului.

Mesajul Preşedintelui României, Excelenţa Sa, dl. Traian Băsescu, cu prilejul aniversării a cinci ani de la întronizarea Patriarhului României a fost transmis de către dl. Eugen Tomac, consilier de stat:

Preafericirea Voastră,

Am deosebita onoare de a vă adresa cele mai calde urări cu prilejul aniversării întronizării ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Doresc să vă felicit pentru tot ceea ce aţi realizat în aceşti ani fructuoşi, care au insuflat un nou dinamism Bisericii, şi să vă urez succes în îndeplinirea lucrării viitoare. De asemenea, îmi exprim profunda apreciere faţă de contribuţia Bisericii Ortodoxe Române, sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, la binele comun al societăţii noastre, prin promovarea valorilor creştine şi susţinerea pe care o acordă românilor. Dialogul, solidaritatea şi cooperarea sunt principii esenţiale pentru Biserica Ortodoxă Română şi constituie căi eficiente pentru depăşirea dificultăţilor. Avem nevoie de modele şi, în acest sens, efortul constant pe care îl împliniţi, mai ales în rândul tinerei generaţii, reprezintă o premiză a dezvoltării societăţii noastre.

Totodată, aş dori să salut sprijinul pe care Biserica Ortodoxă Română îl oferă gestionării fenomenului migraţiei, ajutând comunităţile româneşti ortodoxe stabilite în afara graniţelor să devină comunităţi vii şi dinamice în societăţile care le găzduiesc. Trăim într-o lume aflată în schimbare, iar pluralismul de viziuni şi identităţi necesită o capacitate sporită de comunicare şi de conciliere. Societatea românească a avut mereu în Biserica Ortodoxă un partener, alături de care şi-a actualizat fidelitatea faţă de valorile solidarităţii şi ale respectului pentru tradiţie. Am deplina încredere, Preafericirea Voastră, că viitorul ne va confirma viziunea unei societăţi demne şi solidare, în spiritul cunoaşterii şi al responsabilităţii.

Fie ca acest moment aniversar să prilejuiască tuturor credincioşilor ortodocşi, din România şi din comunităţile diasporei, bucurie şi speranţă.

Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, gândurile mele cele mai bune însoţite de cea mai înaltă consideraţie.

Întru mulţi şi fericiţi ani!

La final, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulţumit lui Dumnezeu pentru ajutorul dat, dar şi celor prezenţi pentru urările de bine.

Au participat la acest eveniment ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, membri ai Permanenţei Consiliul Naţional Bisericesc şi ai Permanenţei Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, clerici, autorităţi centrale, locale şi alţi invitaţi.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.