România va produce izotopi medicali. Ar putea relua și producția de apă grea

de clujazi

România va produce izotopi medicali. Ar putea relua și producția de apă grea. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a dezvăluit că România va deveni producătoare de izotopi medicali. Va produce prin intermediul Centralei Nucleare de la Cernavodă, marcând un pas semnificativ în direcția oferirii unei speranțe crescute pentru tratamentul cancerului. Acest anunț vine în contextul semnării unui memorandum între Nuclearelectrica și Ontario Power Generation (OPG). Se deschid astfel posibilitatea de a relua producția de apă grea la instalația din Drobeta-Turnu Severin.

”Zi excelentă la OCDE şi veşti la fel de bune! România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, speranţă pentru tratamentul cancerului. Şi poate reporni producţia de apă grea la Drobeta-Turnu Severin. Ambele cu sprijin canadian: astăzi Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Ontario Power Generation (OPG) în acest sens, un pas strategic pentru refacerea ciclului nuclear integrat românesc. Acest demers, pe care l-am avut în vedere în cadrul vizitei oficiale la Ottawa de săptămâna trecută, devine realitate astăzi”, a afirmat Sebastian Burduja, joi seară, într-o postare pe Facebook.

Izotopii medicali reprezintă o categorie specială de izotopi utilizată în domeniul medical pentru diagnosticare, tratare și cercetare. Acești izotopi sunt esențiali în medicină, oferind posibilități avansate de imagistică și terapie. Unul dintre cele mai notabile exemple este folosirea izotopului fluor-18 în tomografia cu emisie de pozitroni (PET).

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.