Proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a Ambulatorului Spitalului Clinic de Recuperare

de clujazi

În acest scop, Consiliul Județean urmărește atragerea unei finanțări europene nerambursabile prin Programul Sănătate

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici și proiectul ce vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatorului Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Consider că e absolut necesar să investim în această instituție medicală de elită la nivel național, cu atât mai mult cu cât vorbim despre singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania și unul din cele doar două din țară. Investiția va aduce numeroase beneficii atât pentru zecile de mii de pacienți tratați ambulatoriu, cât și pentru personalul ce deservește Spitalul nostru de Recuperare.”

Lucrările propuse a fi realizate prin intermediul investiției constau în supraetajarea, extinderea, reamenajarea și modernizarea Corpului C13 M – Laboratoare, schimbarea destinației în Ambulator Integrat și implementarea terapiei hiperbare.

De asemenea, se intenționează crearea unor noi spații pentru decongestionarea funcțiunilor existente la parterul și etajul 1 din clădirea principală a spitalului, dar și o mai bună distribuire a circulațiilor/fluxurilor de la nivelul instituției sanitare aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj. Noile spații vor asigura o funcționare corespunzătoare a Ambulatorului Integrat, într-un spațiu modern, orientat către confortul și siguranța pacienților și calitatea actului medical.

Totodată, se propune realizarea unei pasarele care va lega corpul principal al spitalului de corpul C13, unde va fi noua locație a Ambulatorului.

Lucrările vor fi realizate în două etape: în prima fază vor fi amenajate spațiile necesare instalării și funcționării camerei hiperbare, ce va fi achiziționată de Consiliul Județean Cluj în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar în etapa a doua vor fi executate lucrările de extindere și etajare a corpului C13, amenajările exterioare etc.

Proiectul are o valoare totală de 36.690.581,59 lei, cu T.V.A. inclus, și urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Sănătate.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.