Primarul din Târgu Mureș scapă de ÎNCHISOARE! A fost ACHITAT de Curtea de Apel Cluj

de clujazi

Curtea de Apel Cluj l-a achitat, joi, pe fostul primar din Târgu Mureş, Dorin Florea, într-un dosar în care era acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie de atribuirea „cu încălcarea legii” a unui teren cu o suprafaţă de 20.400 metri pătraţi către o asociaţie sportivă, acesta fiind al treilea dosar penal trimis în judecată de DNA, în care fostul edil a fost achitat.

În 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului edil Dorin Florea şi a fostului secretar al municipiului, Maria Cioban, pentru „săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu dacă funcţionarul a urmărit obţinerea unui folos pentru sine sau pentru altul”.

În rechizitoriu, procurorii arătau că Florea Dorin, în cursul anului 2008, „prin încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a prevederilor legale” ar fi întocmit şi semnat o expunere de motive, prin care s-a supus dezbaterii Consiliului Local adoptarea, în regim de urgenţă, deşi situaţia nu o impunea, a propunerii de atribuire, cu titlu gratuit către o asociaţie sportivă, a unui teren în suprafaţă de 20.400 mp, situat în municipiul Târgu Mureş.

Acesta a fost azi achitat de Curtea de Apel Cluj

Solutia pe scurt: În baza art. 421 alin. 1 pct. 1 lit. b) Cod procedură penală, respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Târgu-Mureş şi Municipiul Târgu-Mureş împotriva Sentinţei penale nr. 160/15 noiembrie 2021, pronunţată de Tribunalul Mureş în dosar nr. 1883/102/2016. În temeiul art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea apelurilor promovate în cauză rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată azi, data de 02 februarie 2023, prin punerea deciziei la dispoziţia participanţilor prin intermediul Grefei Curţii.
Document: Hotarâre 197/2023 02.02.2023

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.