O primăriță din Bihor, a făcut o școală modernă cu cinematograf la ei în sat. FOTO

de clujazi

O școală gimnazială publică din comuna Căbeşti, județul Bihor, a devenit spectaculoasă după ce primăria a investit în modernizare fonduri din bugetul local și din programe guvernamentale. Școala, inspirată din comuna Ciugud, județul Alba, este cea mai modernă din România, potrivit primăriei. Elevii au table digitale, aici învață să cânte la diverse instrumente, gratuit, iar de anul acesta au cinema în aer liber și un spațiu de joacă nou.

Modernizarea școlii a demarat în urmă cu trei ani, începând cu reabilitarea clădirii și dotarea acesteia cu echipamente digitale de ultimă generație și mobilier. Anul acesta s-a încheiat transformarea curții într-un spațiu atractiv pentru mișcare. Mai mult, lângă școală se află în contrucție o sală de sport și urmează să fie construit și un teren de sport sintetic multifuncțional, scrie www.educatieprivata.ro

Localnicii sunt impresionați de realizările de la școala din comună, mărturisind primarului că nu și-au imaginat că poate fi făcut așa ceva la ei: „vedeam doar la televizor lucrurile astea”.

„Mulți mi-au spus că nu credeau că e posibil așa ceva la ei în comună. Prin proiectele acestea reușite am o satisfacție personală, dar vreau să le arăt și altora că se poate. Dacă suntem serioși și gestionăm cum trebuie resursele pe care le avem, e posibil să facem minuni”, a declarat, pentru Educație Privată, primarul Corina Ene.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.