INCREDIBIL. O ziaristă din Craiova chemată la poliție să își divulge sursele

de clujazi

Ami Gebăilă, 38 de ani, o ziaristă din Craiova, a fost chemată să dea declarații în cadrul Structurii de securitate a IPJ Dolj, după ce în luna ianuarie a scris un articol despre cum una dintre fiicele directorului general al Regiei de Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova a fost prinsă la volan sub influența drogurilor.

„Totul a început de la o știre, i-aș spune, banală”, a declarat pentru Libertatea jurnalista Ami Gebăilă. Vineri, 10 martie, la aproximativ două luni după publicarea știrii conform căreia fiica lui Ilinca Adinel, directorul RAADPFL, a condus sub influența drogurilor, jurnalista care a semnat articolul a primit un telefon de la Veronica Constantin, comisar în cadrul structurii de securitate IPJ Dolj.

Aceasta a chemat-o la sediul poliției, spunându-i că există o plângere penală pe numele ei, ca urmare a unei știri pe care a scris-o, scrie libertatea.ro


Curtea Europeană a Drepturilor Omului a subliniat în repetate rânduri că art. 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului garantează nu numai fondul și conținutul informațiilor și ideilor, ci și mijloacele de transmitere a acestora. Presei i s-a acordat cel mai larg domeniu de protecție în jurisprudența Curții, inclusiv în ceea ce privește confidențialitatea surselor jurnalistice, este argumentul invocat de avocatul jurnalistei.


You may also like

2 comentarii

Voicu Larisa 15 martie 2023 - 02:56

Romania are institutii mafiote!

Răspunde
Sandu Bria 14 martie 2023 - 18:48

Daca are facuta la bioterra sau spânu harem mi se pare normal sa se aplice legea si la ea

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.