Ieri FMI a aprobat o nouă tranșă de bani pentru țara noastră

de admin

Comitetul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat a şasea evaluare a performanţelor economice ale României în cadrul programului încheiat pe durata a 24 de luni (martie 2011- martie 2013). Acordul este de tip preventiv, ceea ce înseamnă că România nu intenţionează să utilizeze linia de credit disponibilizată de FMI în favoarea sa. Urmare acestei aprobări privind programul economic al Guvernului României, FMI a acordat ţării noastre o nouă tranşă de 512,9 milioane euro. Prin urmare, suma totală la care România are acces de la FMI se ridică, în prezent, la 3,2 miliarde euro.

Comitetul Director al FMI a apreciat progresele înregistrate de România pe linia menţinerii stabilităţii macroeconomice şi a aplicării reformelor structurale. Au fost îndeplinite toate criteriile de performanţă şi ţintele indicative, cu excepţia plafonului privind arieratele administraţiei centrale şi locale, pentru care s-a acordat o derogare.

Guvernul României este ferm angajat în aplicarea consecventă a programului convenit cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, aceasta fiind condiţia fundamentală pentru menţinerea stabilităţii macroeconomice, relansarea investiţiilor şi obţinerea unei creşteri economice sustenabile. O asemenea abordare a relaţiilor cu instituţiile financiare internaţionale, caracterizată prin predictibilitate şi transparenţă în deciziile autorităţilor române, este de natură să consolideze credibilitatea externă a ţării, cu efecte favorabile asupra percepţiei României pe pieţele externe de capital. La rândul lor, aceste evoluţii pozitive asigură premisele pentru creşterea atractivităţii României în raport cu investitorii autohtoni şi străini, ceea ce va genera noi locuri de muncă, o creştere mai rapidă a produsului intern brut, consolidarea în continuare a finanţelor publice, soliditatea financiară a ţării, sporirea puterii de cumpărare a populaţiei şi un climat social stabil.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.