Focar de rabie în Satu Mare! O vulpe ”domestică” a murit

de clujazi

Focar de rabie în Satu Mare! O vulpe ”domestică” a murit! O alertă de rabie a fost declanșată într-o localitate din județul Satu Mare după ce o vulpe turbată a intrat în contact cu un câine din gospodărie, iar ulterior a fost găsită moartă.

Analizele au confirmat diagnosticul.

Atât câinele, cât și proprietarul acestuia, au fost vaccinați antirabic din cauza contactului cu animalul sălbatic. Autoritățile au luat măsuri de prevenție pentru a împiedica răspândirea focarului.

Netratată, rabia este mortală.

Focar de rabie în Satu Mare! O vulpe ”domestică” a murit

Rabia este o boală infecțioasă gravă cauzată de virusul rabic. Se transmite prin mușcătura sau zgârietura unui animal infectat, cum ar fi câinii, vulpile, lupii sau liliecii. După ce virusul a pătruns în organism, începe să se răspândească prin sistemul nervos. Cauzează simptome severe cum ar fi febră, dureri de cap, amețeli, anxietate, halucinații și paralizie. Rabia poate fi prevenită prin vaccinare, dar nu există un tratament eficient după debutul simptomelor. Este crucial să se ia măsuri de precauție și să se evite contactul cu animale sălbatice suspecte de a fi infectate, și în cazul unei expunere la virus să se solicite imediat asistența medicală. Rabia este o boală globală, care încă este răspândită în multe țări și poate duce la decesul rapid, fără tratament prompt.

Vezi și: O femeie din Florești a BĂTUT un bărbat că i-a ocupat juma’ de parcare – VIDEO

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.