Decizie istorică! Un tânăr din Timișoara va face ÎNCHISOARE pentru ce a publicat pe facebook

de clujazi

Decizie istorică! Un tânăr din Timișoara va face ÎNCHISOARE pentru ce a publicat pe facebook. O hotărâre cu repercusiuni istorice a fost luată în România, unde un tânăr a fost condamnat la închisoare cu executare pentru postarea online a unor imagini indecente cu fosta sa iubită și pentru hărțuirea acesteia. Această decizie de judecată este remarcabilă, fiind prima sentință care trimite în închisoare o persoană vinovată de distribuirea pe internet a unor astfel de imagini.

Tânărul în vârstă de 27 de ani, din Mehedinți, va petrece un an și trei luni în închisoare pentru distribuirea online a unor imagini compromițătoare cu fosta sa iubită. Situația a evoluat după ce cei doi s-au despărțit, iar frustrat de această situație, bărbatul a început să o hărțuiască. El i-a trimis mesaje amenințătoare în repetate rânduri și s-a autentificat în contul ei de Facebook pentru a încărca un videoclip în care cei doi întrețineau relații sexuale în perioada când formau un cuplu. Până în mijlocul acestui an, astfel de fapte ar fi atras cel mult o amendă.

Cu toate acestea, începând cu luna iunie, legislația s-a modificat, sancționând publicarea, distribuirea sau chiar trimiterea în privat a imaginilor nud fără consimțământul persoanei respective cu închisoare, cu o pedeapsă cuprinsă între șase luni și trei ani. Prin această schimbare legislativă, România se alătură altor țări precum Franța, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Australia și Japonia, care au criminalizat acest tip de răzbunare online.

Decizie istorică! Un tânăr din Timișoara va face ÎNCHISOARE pentru ce a publicat pe facebook

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.