Boc despre Oltchim: Strategia Guvernului este greşită

de admin

Emil Boc, fostul premier al României, care a negociat cu Uniunea Europeanenă conversia datoriilor AVAS la Oltichim, declară că strategia Guvernului Ponta de a nu accepta conversia datoriilor este una eronată.

„Mi se pare greşită strategia Guvernului de a renunţa la conversia AVAS, conversie pe care am obţinut-o cu greu de la UE. Practic un an de zile am bătut în fiecare lună la poarta Bruxelles-ului să obţinem aprobarea pentru conversia datoriilor la Oltchim”.

Edilul s-a arătat surprins de faptul că actualul Guvern a renunţat la vechea strategie, care a reprezentat o prioritate sub conducerea premierului Emil Boc.

„Am rămas surprins să văd că actualul Guvern a renunţat la ceea ce noi ne-am propus cu prioritate. Conversia datoriilor AVAS la Oltchim, şi cumpărarea de la Petrom a ARPECHIM, cu care iar eram în fază avansată de negociere, ca acel combinat să aibă viitor, au fost ignorate de Guvern. Acum vor trebui să explice de ce s-a renunţat la strategia conversiei”.

Combinatul Oltchim a fost scos la licitaţie în urmă cu câteva zile, iar câştigătorul a fost desemnat omul de televiziune Dan Diaconescu, care încă nu a semnat contractul de intrare în posesie, pe motiv că Guvernul refuză unele condiţii impuse de Dan Diaconescu.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.