420 de sancțiuni la controlul microbuzelor de transport elevi

de admin

În perioada 24-27 septembrie a.c., la nivel naţional, s-au derulat acţiuni de verificare în trafic a legalităţii transportului efectuat cu autovehicule special destinate transportului de elevi.

Poliţiştii au urmărit reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere în care să fie implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, precum şi verificarea respectării destinaţiei exclusive a acestor autovehicule.

În urma verificării a 2.171 de autovehicule care efectuau transport de elevi, au fost aplicate 420 sancţiuni contravenţionale, dintre care: cinci pentru conducerea autovehiculului sub influenţa alcoolului, două pentru neacordarea de prioritate, nouă pentru inspecţie tehnică periodică expirată, patru pentru lipsă poliţă RCA, 62 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 12 pentru nedeţinerea certificatului de competenţă profesională şi 326 pentru alte fapte sancţionate de legislaţia rutieră.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce nouă permise de conducere şi au retras până la remedierea defecţiunilor 19 certificate de înmatriculare, iar pentru efectuarea în mod neautorizat a transportului special de elevi, au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor în trei cazuri.

Reamintim faptul că, în perioada care a precedat debutul anului şcolar 2012, poliţiştii rutieri au desfăşurat mai multe activităţi de control, la nivel naţional, în vederea identificării neregulilor la autovehiculele destinate exclusiv transportului de elevi sau a conducătorilor acestora.

În acest sens, la sediul primăriilor sau unităţilor de învăţământ deţinătoare, au fost controlate, 1979 de autovehicule din totalul de 2238.

Poliţiştii au verificat valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi existenţa asigurării de răspundere civilă auto obligatorie.

De asemenea, au fost verificaţi şi conducătorii auto dacă deţin certificat de competenţă profesională, categoria corespunzătoare a permisului de conducere şi valabilitatea acestuia.

Controalele efectuate au relevat faptul că, în cazul a 77 de autovehicule inspecţia tehnică periodică era expirată, pentru 65 de autovehicule nu se deţinea asigurare de răspundere civilă auto obligatorie, iar 74 de conducători de autovehicule nu aveau certificatul de competenţă profesională.

Deficienţele constatate au fost comunicate deţinătorilor de autovehicule, în vederea remedierii.

Tot cu această ocazie, reprezentanţii poliţiei rutiere i-au instruit pe conducătorii de autovehicule cu privire la respectarea legislaţiei rutiere şi adoptarea unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.