În acest sens, Lăpuşan anunţa că va solicita Instituţiei Prefectului judeţului Cluj să controleze instituţiile responsabile de acest dezastru şi să prezinte public situaţia exploatărilor forestiere de la nivelul judeţului.
Cele mai afectate zone, potrivit domnului Remus Lăpuşan, sunt acestea: Pădurea Hoia, Valea Ierii, Iara şi zona Turzii.
La şedinţa de Colegiu Prefectural organizată ieri, având ca temă principală agricultura clujeană, cetăţenii care activează în domeniu au fost invitaţi să dialogheze direct cu şefii instituţiilor publice responsabile de mersul agriculturii.
Apicultorii i-au solicitat prefectului Gheorghe Vuşcan să ia măsurile care se impun pentru stoparea defrişărilor. “Călătorim mult prin ţară, noi, apicultorii, şi ştim unde sunt cele mai afectate zone. Nu cerem acest lucru doar din cauză că albinele noastre nu vor avea unde să meargă şi ne scade producţia, dar aceste defrişări produc daune mult mai grave. Dorim să facem o distincţie clară între exploatarea lemnului şi defrişări. Austriecii, de exemplu, sunt cei mai mari exploatatori ai lemnului, însă ei nu defrişează”, a spus unul din reprezentanţii apicultorilor.
Lăpuşan consideră că cetăţenii sau ajuns ă reclame jaful din păduri deoarece defrişările s-au făcut în complicitate cu ocoalele silvice, în sensul că acestea nu au fost controlate deloc în ultimul timp.