“Atât mi-a zis: nu mai pot!” – Ultimele cuvinte ale bărbatului mort la UPU Iaşi, uitat o noapte pe scaun cu dureri insuportabile

de clujazi

Un bărbat de 56 de ani din Iaşi a murit după ce a fost lăsat să agonizeze o noapte întreagă pe un scaun la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Sfântul Spiridon. Deși a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie conștient și cooperant, starea sa s-a înrăutățit rapid, iar medicii au decis să-l transfere la UPU, unde a fost neglijat timp de aproape 7 ore.

Tragică neglijență medicală

În UPU, bărbatul a fost lăsat să stea pe un scaun în sala de așteptare, fără a primi îngrijirea necesară. Abia când a intrat în comă, medicii s-au alarmat și au decis să-l mute pe terapie intensivă. Din păcate, a fost prea târziu, iar după câteva ore, bărbatul a murit.

Familia victimei, devastată de pierdere, a cerut ajutorul platformei Fii Observator și dorește ca cei responsabili să fie trași la răspundere pentru această neglijență crasă.

Calvarul începe

Problemele de sănătate ale bărbatului, care păreau să reapară, l-au determinat să acuze dureri severe de spate. Speriată, soția sa a solicitat ajutorul la 112. Ambulanța s-a lăsat așteptată, iar conform Marlenei Crihan, reprezentant SAJ IS, o ambulanță tip B a preluat pacientul la ora 10:30, ajungând la spital în jurul orei 11:56.

Ultimele cuvinte

Înainte de a-și pierde cunoștința, bărbatul a avut puterea să spună: “Atât mi-a zis: nu mai pot!” Acestea au fost ultimele sale cuvinte, un strigăt de ajutor care a rămas fără răspuns.

Ancheta în desfășurare

Familia și opinia publică cer acum o anchetă detaliată pentru a stabili cine se face vinovat de această neglijență medicală și pentru a preveni ca asemenea tragedii să se repete. Responsabilii din sistemul medical trebuie să răspundă pentru condițiile inadecvate și lipsa de promptitudine care au condus la pierderea unei vieți.

Acest caz tragic scoate în evidență problemele grave din sistemul medical, subliniind necesitatea unor reforme urgente și a unei responsabilizări mai mari a personalului medical pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.