Șoferii din anumite orașe din România, vor plăti RCA mai scump

de clujazi

Propunerea vine în contextul în care Bucureștiul și Ilfovul înregistrează un număr mai mare de accidente comparativ cu restul țării, ceea ce se traduce în pagube mai mari și, implicit, în sume mai mari de plată pentru asiguratori. Andreea Milea, reporter Observator, a explicat că începând de anul viitor, vom avea două tarife de referință pentru RCA: unul pentru Capitală și Ilfov și unul pentru restul țării.

Creșteri semnificative ale tarifelor pentru București și Ilfov

“Calculul va fi realizat de o companie independentă, iar noile tarife ar putea fi publicate în această vară, posibil în luna iulie. Cele mai mari creșteri vor fi pentru șoferii din București și Ilfov,” a precizat Andreea Milea.

Factori de influență

În prezent, prețurile RCA diferă în funcție de localitate, vârsta șoferului, puterea motorului și istoricul de accidente. Noua structură tarifară va accentua aceste diferențe, având în vedere riscurile mai mari asociate cu traficul intens și numărul crescut de accidente în zona Capitalei.

Această schimbare urmărește să reflecte mai fidel costurile reale suportate de asiguratori și să aducă o echitate mai mare în stabilirea prețurilor polițelor RCA.

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.