Tragedie în Congo: Petru, românul ucis de o rachetă rebelă, plecase pentru a strânge bani pentru un apartament

de clujazi

Un tânăr român de 23 de ani a plătit cu viața visul de a-și construi un viitor mai bun. Petru a murit în Congo, ucis de o rachetă lansată de grupări rebele. Tânărul acceptase un job riscant ca mercenar, atras de salariul de 5.000 de dolari, considerând că era singura modalitate de a cumpăra un apartament pentru el și viitoarea sa soție.

În timpul unei misiuni de recunoaștere, Petru și camarazii săi supravegheau zona de la granița dintre Congo și Rwanda cu o dronă. Atacul a fost devastator, racheta ghidată, trasă de la o distanță de patru până la șapte kilometri de mișcarea rebelă M23, lovind direct echipa lor. „Au fost ținta unei rachete ghidate, trasă de undeva între patru și șapte kilometri”, a declarat Horațiu Potra, comandantul mercenarilor.

„A murit în suflul exploziei. A fost singurul care a murit pe loc. Era foarte curajos. Spunea că ce vrea Dumnezeu să se întâmple, aia să fie”, a povestit iubita lui Petru, profund îndurerată de pierderea suferită. Alți doi români au fost răniți în urma exploziei, dar au supraviețuit atacului.

Visul lui Petru de a cumpăra un apartament pentru a-și începe viața alături de viitoarea sa soție s-a sfârșit tragic în Congo. În locul unui cămin fericit, tânărul a ajuns să aibă „casă” în cimitir, așa cum a declarat, cu durere, familia sa. Acest incident trist subliniază riscurile imense pe care le implică meseriile periculoase și sacrificiile pe care unii oameni sunt dispuși să le facă pentru a-și îmbunătăți viața.

You may also like

1 comentariu

MAry Simona 21 iunie 2024 - 19:09

Asta face banii din om

Răspunde

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.