Spitalul Regional de Urgență, mărul discordiei între USL şi PDL

de clujazi

Președintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, declara în plină campanie electorală, când a venit premierul Victor Ponta la Cluj, urcat pe scenă, că Spitalul Regional de Urgență este prioritatea mandatului său şi că va avea tot sprijinul pentru finalizarea investiţiei estimate la 200 milioane de euro.

Odată cu obţinerea mandatului de președinte, evident că promisiunile de campanie s-au perimat. Astăzi, important pentru USL este mutarea locaţiei Spitalului de Urgență din Florești, în Apahida. Totul este pus în mişcare politic, primarul din Apahida fiind membru PSD.

Sursele noastre spun ca pe lângă acest avantaj în tabăra PSD-ului, mai există şi un motiv mult mai personal al unor lideri din USL, pentru relocarea unităţii spitaliceşti, cum ar fi deţinerea de terenuri cu suprafeţe imense în zonă, atât pe numele lor, cât şi pe numele unor apropiați ai acestora. Prezenţa unei astfel de investiții ar creşte semnificativ preţul terenurilor, chiar şi dacă doar ne gândim la câte locuințe sunt necesare pentru cele 3.000 de locuri de muncă necesare pentru deservirea spitalului. Referitor la acest subiect vom reveni cu detalii.

Evident că nu contează interesul cetăţeanului şi nici faptul că printr-o Hotărâre de Guvern, Guvernul Boc, prin Ministerul Apărării, a dat în PROPRIETATE județului Cluj 14,5 ha în Comuna Florești pentru construirea Spitalului de Urgență.

La ultima şedinţă de Consiliu Județean, propunerea PDL de actualizare a Studiului de Fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru realizarea spitalului, a căzut la vot. Problemele ridicate de USL au fost congestionarea traficului în zonă şi lipsa unui proces verbal de predare-primire între Consiliul Județean şi Ministerul Apărării.

“Este evident faptul ca USL-ul caută motive pentru a putea muta amplasamentul Spitalului Regional de Urgență din Florești. Practic astăzi sunt predate cu proces verbal 6,5 hectare şi pentru cealaltă parcelă de 8 hectare este necesar încheierea unui proces verbal de predare-primire între Consiliul Județean şi Ministerul Apărării. De fapt, acest proces verbal este o formalitate. Terenul astăzi este eliberat şi mai trebuie semnate doar actele.

Cât despre trafic, se poate realiza o şosea de 4 benzi, două exclusiv pentru Salvare şi două pentru mașinile care transportă pe cei ce deservesc spitalul. Această şosea se poate construi din Mănăştur de la depoul Ratuc, prin spate pe la Polus şi Metro, până la locaţia unde va fi construit spitalul.

Mi-e teamă că dacă vom tot schimba amplasamentul din 4 în 4 ani, acest spital nu se va mai realiza”, a declarat, pentru ClujAzi, consilierul județean Horaţiu Catarig.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.