Soluția pentru depozitarea temporară a deșeurilor din Cluj: un teren de 2 hectare lângă vechea rampă

de admin

O comisie de lucru formată din reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, ai Consiliului Județean Cluj, ai Agenției Regionale de Mediu și ai operatorilor comerciali din domeniul colectării și depozitării deșurilor, s-a întrunit în această dimineață la Prefectura Cluj pentru a evidenția o soluție la criza deșeurilor.

Vechea rampă de la Pata Rât a fost închisă la cerințele Uniunii Europene, însă rampa temporară pentru depozitare propusă, nu a primit aviz de funcționare din partea Agenției de Mediu deoarece nu are reglementat clar statului juridic al terenului.

În contextul în care proiectul sistemului de management integrat al deșeurilor bate pasul pe loc după falimentul firmei Confort, iar potrivit operatorilor economici “nu mai se poate continua mult în forma actuală deoarece oamenii nu au învățat să-și sorteze deșeurile”, soluția unui depozit temporar care să funcționeze până la inaugurarea primelor celule ecologice este cu atât mai stringentă.

Astăzi, prefectul Gheorghe Vușcan a dispus convocarea unei Comisii de Fond Funciar care în termen de 30 de zile să reglementeze situația terenurilor din vecinătatea zonei de protecție de 20 ha de la vechea rampă din Pata Rât – care trebuie să fie închisă -, astfel încât să poată fi identificată o suprafață de 2 ha pentru amenajarea unui depozit temporar.

Viceprimarul Anna Horvath a menționat că localizarea unei asemenea parcele de teren poate fi dificilă având în vedere că toate suprafețele de teren din jurul inelului de 20 ha sunt revendicate în instanță.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.