Marocani şu tunisieni depistaţi cu şedere ilegală în Cluj Napoca

de Otilia Muresan

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj în baza unor informaţii deţinute au desfăşurat în perioada 17 – 23 ianuarie a.c., mai multe acţiuni, atât cu forţe proprii cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiei 6 Poliţie Cluj – Napoca, pentru combaterea şederii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

În cadrul acestor activităţi, au fost depistaţi cu şedere ilegală un număr de 6 cetăţeni străini (4 – Tunisia, 1 – Maroc, 1 – Israel), împotriva lor luându-se următoarele măsuri: în 3 cazuri s-a prelungit dreptul de şedere, întrucât străinii sunt înscrişi la unităţi de învăţământ superior din Cluj – Napoca şi urmează cursurile acestora; au fost emise 3 decizii de returnare prin care străinii sunt obligaţi să părăsească ţara în termen de maxim 15 zile, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, datorită faptului că, aceştia s-au retras de la studii sau au fost exmatriculaţi.

De asemenea, au mai fost depistaţi 2 cetăţeni străini (Maroc) care nu au notificat Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj în termenul de 15 zile, prevăzut de legislaţia în vigoare, schimbarea reşedinţei şi nu au solicitat noi documente de rezidenţă la noua adresă.

Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 5.500 lei.

Inspectoratului General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni, pentru combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.


 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.