Festivalul de toamnă al economiei germane, în Piaţa Unirii

de admin

În semn de apreciere faţă de importanţa comunităţii de afaceri germană din oraşul nostru, pentru prima dată va fi organizată o sărbătoare în Piaţa Unirii, “Festivalul de toamnă al economiei germane”.

În cadrul evenimentului au fost cuprinse mai mute aspecte ale culturii germane, inclusiv cele gastronomice şi spirituale.

Ludger Thol, preşedintele Clubului economic Transilvania de Nord, unul din cele 7 cluburi germane ce funcţionează în România, şi care oferă circa 1.500 locuri de muncă, a menţionat că festivalul a fost gândit pentru o integrare cât mai bună în comunitatea locală.

“Programul este unul atractiv: începem vineri, la 18,00, sâmbătă va fi o discuţie deschisă cu participanţi competenţi în a analiza relaţiile economice româno-germane, iar duminică dimineaţa va fi o slujbă celebrată de catolici şi luterani împreună, în cursul celor trei zile, şi vom da bere proaspătă din Germania”, a anunţat dânsul.

Potrivit lui Fabian Muhlthaler, directorul Centrului Cultural German, la festival va fi deschisă şi o expoziţie de benzi desenate. “Vom face mini-cursuri de limba germană, de circa 20 de minute, vom avea un stand de informare despre activităţile noastre şi un film denumit Europa Complexă. Sper că vom putea demonstra că pentru noi, nemţii, cultura şi economia merg mână în mână”, a adăugat Muhlthaler.

Mâncarea servită pe parsursul festivalului va fi exclusiv germană, şi va conţine cârnaţi, caş de carne şi alte preparate. Mâncarea va fi asezonată cu un concert al unei fanfare germane, într-un cort care poate găzdui 500 de persoane.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.