GRAV. Peste 22.000 de copii români diagnosticați cu boli PSIHICE. Care sunt cele mai frecvente?

de clujazi

GRAV. Peste 22.000 de copii români diagnosticați cu boli PSIHICE. Care sunt cele mai frecvente? Un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății dezvăluie că aproximativ 22.000 de copii și adolescenți din România au primit diagnosticul unei boli mintale. Conform cercetării, mulți dintre aceștia se confruntă cu diverse dificultăți în dezvoltarea lor emoțională.

În România, în special în rândul adolescenților cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, cele mai frecvente afecțiuni psihice diagnosticate în ultimii ani includ tulburările de conduită (24,19% dintre subiecți), deficitul de atenție (22,65%), anxietatea (19,23%) și tulburările de spectru autist (14,47%).

Conform aceleiași cercetări a OMS, se constată că aproape 70% dintre copiii cu vârsta peste 15 ani experimentează episoade de depresie, în contrast cu categoria de vârstă 11-15 ani.

În contextul acestui studiu, se relevă că în România, 33% dintre acești copii se confruntă cu episoade de tristețe de mai multe ori pe săptămână, în timp ce media procentuală în cele 45 de țări incluse în raport este de 13%, conform informațiilor furnizate de Adrian Obreja, reporter la Observator.

GRAV. Peste 22.000 de copii români diagnosticați cu boli PSIHICE. Care sunt cele mai frecvente?

You may also like

Scrie un comentariu

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.