Târg de obiecte bisericeşti catolice şi ortodoxe la Cluj-Napoca [FOTO-VIDEO]

de Otilia Muresan

Zilele acestea, în locaţia de la Expo Transilvania se desfăşoară un târg de obiecte bisericeşti specifice cultelor catolic, respectiv ortodox.

Pe lângă robele preoţeşti, candele, cristelniţe, lumânări, clopote, cărţi sau vin liturgic, anul acesta exponatele s-au digitalizat, fiind prezente şi companii care oferă sonorizare complexă în biserici sau instrumente muzicale digitale.

În acest an, la Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti, au fost prezenţi şi producători de odoare catolice, care au pus spre vânzare o serie de statuete din lemn, unele sculptate chiar în timpul târgului.

De semenea au fost prezenţi şi producătorii de materie primă pentru picturile bisericeşti, firme care comercializează fuiori de cânepă folosiţi la rezistenţa frescelor bisericeşti.

O atracţie deosebită au constituit inelele gravate cu rugăciuni, a căror culoare se modifică în funcţie de starea de spirit a purtătorului.

Caracterul internaţional al evenimentului a fost asigurat de reprezentanţii unor companii ce comercializau ţesături din Pakistan, dar şi companii nemţeşti care ofereau sisteme audio performante.

Târgul va fi deschis până sâmbătă şi poate fi vizitat între orele 10:00 – 18:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like

95 comentarii

1941. S-au furat mai multe obiecte de cult dintr-o biserică din Sibiu 12 ianuarie 2017 - 11:56

[…] Sursa foto […]

Comentariile sunt închise.

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.