Sprijin financiar pentru persoanele disponibilizate din Jucu

de admin

Comisia Europeană a avizat favorabil cererea de ajutorare financiară pentru muncitorii disponibilizaţi de la fabrica Nokia din comuna clujeană Jucu.

Cererea, depusă în luna decembrie 2011 de guvernul Boc a fost avizată zilele trecute în forma depusă de România şi vizează spijinul financiar pentru reconversia profesională a aproximativ 3.300 de persoane disponibilizate în urma plecării firmei Nokia din judeţul Cluj precum şi a firmelor partenere.

“Prin munca susţinută a guvernului Boc, circa 5 milioane de euro vor fi direcţionaţi către judeţul Cluj, după ce această cerere va fi aprobată de către Parlamentul European. Acest lucru demonstrează încă o dată faptul că, Guvernul condus de Emil Boc s-a preocupat îndeaproape de situaţia dificilă în care s-au aflat muncitorii disponibilizaţi de la Jucu, comparativ cu actualul guvern care, demonstrează în fiecare zi incompetenţa şi dezinteresul faţă de comunităţile locale din România”, se arată într-un comunicat al PDL Cluj.

“Cinci luni de instabilitate provocată de USL au însemnat evoluţii negative pentru economie: scăderea cursului euro, neîncrederea în mediul politic și economic, îndepărtarea investitorilor, blocarea creării de noi locuri de muncă şi imposibilitatea menţinerii locurilor de muncă existente. Guvernarea USL nu înseamnă altceva decât bani publici irosiţi, timp pierdut şi oportunităţi ratate. Planul de guvernare „de succes” al USL pentru anul 2013 este însă şi mai sumbru, prin lansarea unor măsuri de austeritate prin care se vor acoperi populismele acestor luni de guvernare: sute de firme care vor fi pândite de faliment şi creşterea exponenţială a şomajului”, spun democrat-liberalii clujeni.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.