PSD Cluj şi-a prezentat astăzi o mare parte din candidaţii la parlamentare

de admin

PSD Cluj şi-a prezentat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, o mare parte din candidaţii cu care organizaţia judeţeană va concura în cadrul alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.

Social-democraţii clujeni au termen până în data de 10 octombrie să transmită lista integrală a candidaţilor.

„Suntem oarecum la finalul unei perioade în care a avut multe dscuții cu colegii din teritoriu, cetățenii, organizațiile locale. Vineri, Biroul Județean a validat candidaturi pentru alegerile din 9 decembrie. În acest moment, la nivelul judeţului Cluj, PSD va avea candidaţi în 6 colegii, iar ACD în restul de 8 colegii”, a declarat, astăzi, preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Acesta a anunţat doar primii cinci candidați la parlamentare, urmând ca în perioada următoare să fie stabilit şi cel de-al şaselea, pe un loc de senator în Colegiul I.

Deocamdată, PSD Cluj se bazează pe următorii candidaţi: Alexandru Cordoş, Aurelia Cristea, Cornel Itu, Ivan Ilarie şi Popa Irimie.

La Senat, în Colegiul 4 de munte, rămâne drept candidat tot Alexandru Cordoş, fiind catalogat drept „cel mai cunoscut parlamentar din respectiva zonă”.

„Am avut foarte multe discuții, ne bucurăm că astăzi putem transmite o echipă din partea PSD care să reprezinte în ansamblul său și US. Am ales să îmi continui activitatea începută, și în general biroul PSD a ales să păstreze în cursă acei candidaţi care ocupă deja un post de parlamentar. Am rămas eu și Cornel Itu la Dej, pentru că vrem să ne continuăm proiectele în această zonă și să continuăm ceea ce am început în urmă cu 4 ani.  Clujul are nevoie să-și întărească pozițiile la București. Am ajuns chestor al Senatului, şi asta spune multe, şi am avut mult de muncă, deoarece Clujul a fost portocaliu, România a fost portocalie până nu demult . Consider că munca mea nu s-a încheiat încă”, declară Cordoş.

Dânsul consideră că cea mai acută problemă în colegiul său, care cuprinde zona de munte, Turda şi Huedinul, este lipsa locurilor de muncă.

În ceea ce-l priveşte pe Cornel Itu, acesta va concura la Colegiul VI de deputaţi, unde socialiştii aşteaptă o victorie la peste 55% din voturi, conform sondajelor.

În Colegiile III şi IV din Cluj-Napoca au fost stabilite deocamdată două nume: Aurelia Cristea, respectiv Popa Irimie.

„Îmi doresc să preiau prolemele clujenilor, ale tuturor, și să le rezolvăm în legislativ”, a spus dânsa. Cristea se va axa pe probleme legate de tineret, egalitatea șanselor, locuri de muncă şi gestionarea resurselor la nivel local.

Colegiul IV, cel mai întins ca suprafaţă, îi revine conf univ Popa Irimie, profesor la FSEGA, membru vechi al PSD.

„Candidatura mea pornește de la o dorință pe care o am, să nu ne mai fie rușine să spunem că suntem de la Cluj. Peste tot am primit replica „și dumneavoastă sunteți de la Cluj, ce aveți să ne spuneți nou?”. Doresc să nu fiu un parlamentar precum ceilalți, începând cu Boldea și Udrea, continuând cu alții”, a afirmat Irimie. Acesta deţine o experienţă vastă în domeniile contabilitate și audit, consultanță, fenomenul fiscal și educație.

Nu în cele din urmă, Colegiul VII – Câmpia Turzii, îi revine consilierului judeţean Ivan Ilarie, dascăl universitar, manager al unor companii mari, director al Direcției pentru Agricultură a judeţului Cluj. Dânsul a declarat că activitatea sa de parlamentar se va concentra pe învățământ.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.