Primarul Emil Boc a dat cep unui butoi de bere nemțească

de admin

Primarul Emil Boc a fost invitat de către organizatorii Festivalului de toamnă al economiei germane, să dea cep unui butoi de bere, de 30 de litri.

A fost prima dată când edilul face acest lucru, însă această experiență îi va fi folositoare de acum înainte. Emil Boc a reușit în cele din urmă să “inaugureze” butoiul, dar nu înainte să se stropească din cap până în picioare cu bere. Primarul a fost protejat de un șorț din piele oferit de producătorul berii, însă asistența, printre care se afla și consulul Germaniei, Thomas Gerlach, a fost udată cu licoarea care a țâșnit la o distanță de câțiva metri.

“Am mai umblat cu cepul pe acasă, ba la vin, ba la țuică, dar la bere niciodată. E o plăcere să deschizi un butoi de bere germană, este gustoasă. Am gustat-o pentru prima dată, pentru că a ajuns pe mine prima dată, dar e bună, e plăcută, e spumoasă. Se zice “câte pahare de bere trebuie să bei ca să vorbești germană?”… se pare că nu foarte multe. Le doresc clujenilor să se simtă bine în aceste zile, să se bucure de ceea ce oferă acest festival german pe care îl avem în centrul orașului, să demonstrăm că știm să ne distrăm, dar și să muncim, așa cum fac nemții”, a declarat Emil Boc.

În aceste zile, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, se desfășoară Festivalul de toamnă al economiei germane.

Zeci de companii nemțești, dar nu numai, și-au montat standuri în centrul orașului, lângă cortul care poate găzdui 500 de persoane, unde se pot servi bere și vin germane, dar și mâncare cu specific nemțesc.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.