Piezișa în 20 de ani

de Otilia Muresan

Pe pagina de facebook ”Io-s Clujean”, a fost postată o fotografie realizată aproximativ în anii ’90, după cum reiese din comentariile de la imagine.

Fotografia în cauză reprezintă cea mai vie stradă din Cluj-Napoca, celebra Piezișă, care face accesul în campusul studențesc Hașdeu.

Dacă în urmă cu aproximativ 20 de ani, când capitalismul nu își făcuse loc în România, strada era ca o uliță în centrul orașului, pavată, cu stâlpi din lemn, astăzi, este strada cu cele mai multe baruri, terase și consumatori, asfaltată și iluminată. Astăzi, în zonă au rămas doar câteva spații locative, care nu au fost transformate încă în localuri.

Fotografia ce se presupune a fi realizată în anii 90, a fost făcută publică de Todea Răzvan și a generat o serie de comentarii: “când eram copil, coboram adeseori pe aici… mă bucur s-o redescopăr aşa cum arăta odinioară, avea un farmec aparte…”, “cum puteti zice ca nu-i piezisa cand casa asta prima din stanga inca mai are exact aceasi constructie si azi ? recunoasteti macar ca nu ati fost foarte lucizi cand ati umblat pe piezisa :))”, “Vai cate amintiri frumoase imi trezeste aceasta strada. Si cate amintiri impleticite ar trebui sa trezeasca la altii!”.

O astfel de comparație de imagini a fost făcută și cu privire la o cameră din Căminul studențesc nr 14, așa cum reiese din fotografia postată pe același cont de facebook.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.