Piese în tramvai la Comedy Cluj. Vezi ce aduce ediția a patra a festivalului

de admin

Cea de-a patra ediție a Festivalului Internațional Comedy Cluj, care se desfășoară în perioada 12 – 21 octombrie, aduce în atenția publicului spectator mai multe filme față de edițiile anterioare, de o calitate superioară, dar și multe noutăți, printre care se numără piesele de teatru din tramvai.

Chiar și identitatea vizuală a festivalului a fost schimbată, fiind promovat un logo nou, care exprimă mai bine conținutul evenimentului: un cameleon, dat fiind faptul că acest gen prezintă mai multe nuanțe.

Printre premierele festivalului se numără piesele de teatru care vor fi jucate într-un mod inedit. Piesa “Un tramvai numit Popescu”, o piesă scrisă special pentru tramvai, se va juca pe șinele din Cluj-Napoca, de către o trupă din Sibiu. Locurile la spectacol sunt limitate (circa 35 de locuri), iar din acest considerent biletul costă 50 lei. “Se pleacă de pe strada I L Caragiale și se face tot traseul până la capătul liniei de tramvai. Timp de 10 – 15 minute, tramvaiul se oprește și se joacă afară, în zona Parcului Central. Piesa nu va fi jucată în tramvaiul mov pentru că nu avem suficiente scaune”, a declarat Horațiu Dan, directorul festivalului.

Duminică, 14 octombrie, va fi interpretată pe scena Teatrului Național, piesa “Absolut”, un “one man show” cu Marcel Iureș. Evenimentul se joacă cu publicul pe scenă, iar locurile la spectacol sunt limitate.

Gala de deschidere a Festivalului Comedy Cluj va avea loc vineri, 12 octombrie, cu începere de la ora 19,oo, la Cinema Florin Piersic.

“Deschidem cu un film care s-a lansat în luna septembrie pe plan mondial, la Festivalul de la Veneția, filmul danez “Love is all you need”, prezentat în premieră în România”, a anunțat directorul festivalului.

Printre filmele de excepţie care vor rula pe marile ecrane se numără câştigătorul Marelui premiu al juriului de la Cannes, The Angels’ Share.

La Noaptea Spoturilor Publicitare, timp de 3 ore, publicul va putea să vadă o selelcție de spoturi publicitare făcute special pentru festival, cu tema filmul în publicitate.

Va exista şi o seară horror, pe parcursul căreia vor rula 3 filme la Casa Tranzit, într-un cadru gotic.

Secțiunea competitivă a festivalului de lung metraj conţine 12 filme, iar în paralel cu aceasta se desfăşoară şi secțiunea competitivă de scurt metraje, produse de studenți din academiile de film internaţionale, dar nu numai.

Premiul de excelență al festivalului va fi acordat lui Horațiu Mălăele, miercuri, 17 octombrie, cu începere de la ora 19,00, la Cinema Victoria, ocazie cu care se va prezenta filmul Divorţ din dragoste (1991).

Două țări sunt invitate anul acesta, în cadrul secţiunii Focus: Israelul și Ungaria.

Bugetul este mai mare față de anul trecut, am fost destul de fericiți că tot mai mulți investitori din zona privată

Gala de închidere a festivalului, la care se vor acorda premiile pentru filme, este încununată de cine-concertul lui Serge Bromberg, “Retour de flamme”.

Locațiile în care vor rula filmele sunt următoarele: Cinema Florin Piersic, Cinema Victoria, Casa Tranzit, Casa Tiff şi Cafeneaua Klausenburg.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.