Peste 100 de școli controlate în ultimele 3 săptămâni de către inspectorii ISJ

de admin

După cum anunța recent șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Valentin Cuibus, 113 şcoli clujene au fost controlate, principalele probleme găsite de inspectori fiind amenajarea grupurilor sanitare în localităţile unde nu există apă curentă, dar și orarele întocmite în mod necorespunzător.

În ceea ce privește inspecţiile pe specialităţi, pentru română și matematică, controalele efectuate de cele 12 echipe sunt încă în desfășurare.

„Au avut loc inspecţii tematice cu privire la nivelul de pregătire al şcolilor, cu privire la clasa pregătitoare, la încadrarea de personal, la autorizaţiile de funcţionare sau la măsurile de siguranţă a elevilor. De miercuri au început inspecţiile pe specialităţi, la română şi la matematică, ca să vedem care este nivelul de pregătire la clasa a VIII-a”, a declarat, ieri, Valentin Cuibus.

Printre neregulile descoperite s-au numărat lucrări nefinalizate, amenajarea necorespunzătoare a grupurilor sanitare în locațiile care nu beneficiază de apă curentă sau întocmirea greșită a orarelor, care nu respectă curba de efort prin faptul că orele de matematică şi română erau printre ultimele parcurse într-o anumită zi.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.