Papahagi consideră că locuitorii din Cluj trebuie să se concentreze pe problemele naționale

de admin

Candidatul Alianței România Dreaptă (ARD) la alegerile parlamentare din Cluj, pe Colegiul 1 deputați, Adrian Papahagi, consideră că cetățenii din cartierele Mănăștur și Grigorescu trebuie să se concentreze pe problemele naționale atunci când își aleg reprezentanții în 9 decembrie.

Papahagi i-a sfătuit pe clujeni să nu plece urechea la populism și promisiuni care nu pot fi ținute, și să analizeze atent diferențele de nuanță între discursul televizat distructiv al USL-ului și programul constructiv al ARD-ului.

„Ei nu sunt reprezentați ca locuitori din Mănăștur și Grigorescu, ei sunt reprezentați la Parlament în calitate de cetățeni ai României, cu drepturi. Trebuie să fie atenți la candidații care vor să-i momească cu acțiuni pe stadion sau spectacole pseudo-sanitare. Nu-mi doresc un discurs de alegeri locale la alegerile naționale. Cei care se duc la alegeri nu se duc acolo să rezolve probleme de administrație locală”.

Candidatul ARD își propune să inițieze la Cluj o dezbatere derulată pe principii, nu pe otrăvirea sufletelor românilor cu ură, un duel elegant cu puterea socialistă, în argumente.

„Prin discursul uric pe care îl deversează USL-ul zilnic, România s-a transformat într-un câmp de luptă sângeros, dominat de ură […] Guvernul Ponta n-a realizat nici măcar astăzi că se află la guvernare de jumptate de an. Daniel Constantin a spus că trebuie să terminăm odată cu regimul acesta, deși chiar ei sunt la putere. Toată toamna sunt la televiziuni, în loc să guverneze, să privatizeze Oltchimul, să atragă investiții”.

Printre subiectele pe care Adrian Papahagi le aduce în atenția clujenilor se numără situația investițiilor, pe care USL a arătat că dorește să le oprească în totalitate, chiar și pe cele finanțate din fonduri structurale, în același timp Puterea urmărind să mărească alocările bugetare îndreptate spre consum. În ceea ce privește acest punct, ARD își propune canalizarea banilor spre infrastructură și investiții de capital, pentru dezvoltarea României și crearea de locuri de muncă.

Adrian Papahagi dorește să aducă în discuția publică și problema instabilității și a panicii produse de Victor Ponta atât pe plan național, cât și pe plan internațional.

„Cum poți să faci o rectificare în urmă cu 2 luni și să declari apoi că nu mai ai bani pentru sănătate sau învățământ, din cauza fostei Guvernări? Cum poți tu, ca prim-minitru, să lansezi asemenea panică? Toate acestea au loc în condițiile în care Guvernul Boc a lăsat o rezervă bugetară de 5 miliarde de  euro și cea mai mică rată a inflației din ultimii 20 de ani. Ce încredere mai pot să aibă organismele de finanțare interenațională, în România?”.

Referitor la orientarea strategică a lui Victor Ponta către Rusia, Papahagi declară că doar făcând parte din lumea liberă se poate asigura libera exprimare, chiar și dreptul actualului premier de a-l urî pe Traian Băsescu.

Până și proiectul propus de parlamentarul USL Mădălin Voicu, de grațiere a deținuților cu pedepse de până la 6 ani, ar trebui să fie luat în considerare de către clujeni, consideră Papahagi.

În contrast cu USL-ul, ARD propune toleranță zero privind corupția, chiar și în rândul propriilor membri, un sistem educațional în care nu se copiază la Bacalaureat, în care nu există Bacalaureat în tinichiginerie, în care nu se tolerează plagiatul, indiferența și incompetența, în care universitățile sunt recompensate în funcție de performanțe și ierarhizare.

 

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.