Mintea scurtă şi provocările guvernării îi fac rău premierului Victor Ponta

de admin

Preşedintele Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi, deputatul Daniel Buda, îi solicită premierului României, Victor Ponta, să renunţe la acest tip de politică de mahala şi să îşi dedice mai mult timp pentru a înţelege principiile legii fundamentale şi tot ceea ce înseamnă România, stat european.

“Constat că preocuparea esenţială a premierului, Victor Ponta, a rămas, în continuare, activitatea preşedintelui României. Domnul Ponta, în lipsă de activitate guvernamentală, în periplu lui veşnic pe la televiziunile prietene, a mai inventat o temă de dezbatere, precizând că un mesaj de bun venit adresat liderilor europeni de către cel care astăzi este preşedintele statului ar echivala cu o încălcare a Constituţiei. Nimic mai aberant! Domnul Ponta, care ne-a obişnuit până acum că are o memorie extrem de scurtă, ar trebui să facă un minim efort şi să îşi amintească cum, Crin Antonescu în calitatea lui, vremelnică de câteva zile, de preşedinte al României a participat la toate manifestările electorale din perioada referendumului naţional. Oare atunci, acel preşedinte nu încălca Constituţia? Oare acel preşedinte avea dreptul să facă politică, să participe la manifestări electorale? Sau Constituţia, în opinia dumneavostră, se aplică în mod discreţionar?

Domnule Ponta, vă amintesc că rolul preşedintelui unui stat este acela de reprezentare, iar faptul că a fost invitat să adreseze un salut de bun venit unor lideri europeni, nu este decât îndeplinirea prerogativelor legale. Însă, nu am pretenţia să cunoaşteţi aceste aspecte protocolare, de bun simţ, atât timp cât nu aveţi capacitatea de a înţelege anumite aspecte constituţionale. Sigur, faptul că sunteţi doctor în drept vă oferă această libertate de apreciere legislativă în funcţie de cum vă convine şi în funcţie de sarcinile pe care trebuie să le îndepliniţi.

V-aş recomanda să vă îndreptaţi atenţia şi înspre ceea ce înseamnă guvernarea acestui stat, pe care l-aţi neglijat totalmente, încă din momentul preluării actului guvernamental ceea ce echivalează cu un dezechilibru economic inimaginabil cu repercursiuni grave asupra traiului de zi cu zi a cetăţenilor şi să lăsaţi activităţile de interpretare a legilor la îndemâna celor care se pricep”, spune Daniel Buda, prin intermediul unui comunicat de presă.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.