Lucrările la noul sediul al ISJ Cluj au fost deblocate. Pierderi de 900.000 lei în 2011

de admin

Lucrările la noul sediul al Inspectoratului Școlar Județean Cluj sunt deblocate, după un an și jumătate de întârzieri.

Procesul de construire a complexului în care urmează să activeze și Clubul Sportiv Școlar “Viitorul” au fost demarate în 2011, însă ca urmare a descoperirii sitului arheologic, lucrările au fost sistate. Doar în 23 octombrie 2012 s-a eliberat certificatul de descărcare de sarcină arheologică, care permite companiei Construdava să reia munca.

Potrivit inspectorului școlar general Valentin Cuibus, lucrările au fost blocate “din cauza unor interese care nu au legătură cu învățământul”.

Cu toate acestea, întârzierile au cauzat pierderi importante, de 900.000 lei numai în 2011, datorită faptului că ISJ plătește la ora actuală chirie pentru sediul utilizat, în valoare de 10.000 lei lunar. Într-o situație similară se află și Clubul Sportiv “Viitorul”, care achită chirie pentru infrastructura sportivă folosită.

“Am ajuns în sfârșit în momentul în care putem începe lucrările la noul sediu al Inspectoratului Școlar și al Clubului Sportiv Școlar Viitorul. Sunt 6 ani de când au început demersurile pentru realizarea acestui complex, de pe vremea când Mircia Giurgiu era director al clubului sportiv. În 2011 s-au obținut toate autorizațiile de funcționare, însă lucrările au fost blocate. Din păcate nu s-a descoperit nimic interesant aici”, a declarat Valentin Cuibus.

Reprezentanții firmei Construdava încearcă, pe parcursul anului curent, finalizarea lucrărilor la subsolul clădirii, și la structura de rezistență. “Se va încerca și anveloparea clădirii, astfel încât muncitorii să poată lucra și pe timpul iernii, la partea de instalații”, a spus Claudiu Cupcea, administratorul companiei.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.