IBM ajută Cluj-Napoca să devină un oraș inteligent

de admin

Astăzi, la Primăria Cluj-Napoca, a avut loc o întânire de lucru între specialiștii companiei IBM și cei ai administrației locale și Poliției, pentru evidențierea unor probleme și soluții în vederea transformării orașului într-un organism inteligent, care folosește tehnologia în toate activitățile sale.

“Ne oferă experiza lor în dezvoltarea orașului. Suntem implicați în proiectul Capitala Culturală Europeană, dar în același timp vreau să subliniez că de o importanță similară este și provocarea de a fi un oraș inteligent, care aplică tehnologia în activități precum traficul rutier, parcări, servicii sociale, plata impozitelor locale, legătura cu mediul de afaceri. Din ce în ce mai mulți oameni locuiesc la oraș decât în mediul urban, vor fi mai mulți oameni în orașe, și trebuie să pregătim orașul pentru această dezvoltare viitoare”, a declarat primarul Emil Boc.

La eveniment au participat șeful Poliției Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean, reprezentanți ai RATUC, ai Serviciilor Drumuri, Tehnologia informației și Tehnic.

Printre problemele aduse în discuție s-au numărat siguranța publică din jurul stadioanelor, crearea unui sistem flexibil de dirijare a traficului rutier, identificarea facilă a autovehiculelor cu tonaj mare care circulă în oraș, a celor care depășesc limita maximă de viteză și care nu respectă culorile semafoarelor.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.