Horea Uioreanu și prefectul Vușcan au prezentat rezultatele vizitei din China: nimic concret, “dar ne așteptam”

de admin

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, împreună cu prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, au plecat în vizită de lucru tocmai în China, alături de o delegație care a totalizat 14 persoane. Astăzi, cei doi au prezentat rezultatele excursiei: nimic concret. Cu toate acestea, Uioreanu consideră că este un lucru normal rezultatul, mai ales datorită faptului că între România și China relațiile au fost suspendate în ultimii 19 ani.

O pură coincidență a reprezentat și faptul că ministrul de Externe, Titus Corlățean, a efectuat în această perioadă o vizită similară în China.

Alături de cei doi s-au deplasat în China și primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, și primarul Dejului, Morar Costan, dar prefectul Vușcan subliniază faptul că au fost invitați să participe la delegație nu doar primarii USL, ci toți primarii și toți oamenii de afaceri clujeni.

Delegația a vizitat fabrici de tractoare, cauciucuri, sere, fabrici de conserve pentru ciuperci, și a purtat mai multe discuții inclusiv cu firmele din domeniul construcțiilor și celulozei.

Nu a fost încheiat niciun contract comercial cu prilejul acestei vizite, însă Uioreanu consideră că treuie să fim mândri de faptul că județul Cluj a fost pionierul reinițierii relațiilor de prietenie dintre România și China.

Prefectul Vușcan a declarat că toate costurile pe care exotica vizită de lucru le-a implicat, au fost acoperite din propriile buzunare ale celor care au făcut parte din delegație (1.000 euro biletul de avion, cazare – 50 dolari/noapte, la care se adaugă costurile pentru un translator și cele pentru mâncare și deplasare prin China).

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.