Festivalul Internațional de Film „Comedy Cluj” 2012 se pregătește de start!

de Otilia Muresan

 Maratonul de filme comedy-drama va începe vineri, 12 octombrie, cele peste 130 de filme urmând să fie proiectate timp de zece zile în cele cinci locații ale festivalului : Cinema “Florin Piersic”, Cinematograful Victoria, Casa Tiff Sala Mare, Casa Tranzit si Klausemburg Cafe din Cluj-Napoca.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc vineri, 12 octombrie ora 19,00 la Cinema „Florin Piersic”, ocazie cu care va fi prezentat în premieră în Romania lung-metrajul „Oricum te iubesc/ Den skaldede frisor” ( Danemarca, 2012)  regizat de Susanne Bier.

După ce în 2011 filmul ”In a better world” regizat de Susanne Bier a caștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, regizoarea daneză continuă să se afle în atenția publicului dar și a criticilor de specialitate cu noua sa producție. Avîndu-l în distribuție în rolul principal pe actorul Pierce Brosnan, filmul prezintă povestea romantică desfășurată cum altfel decât în însorita Italie, dintre un om de afaceri obsedat de munca lui și o coafeză din Copenhaga, ce află că soțul urmează să o părăsească. Tumultul decepțiilor  celor doi dar și al speranțelor puse într-un alt început este prezentat într-un mod captivant prin intermediul călătoriei pe care aceștia o fac în Italia pentru a participa la nunta copiilor lor.

Filmul ce va deschide oficial Festivalul Internațional de Film ”Comedy Cluj” 2012 a avut premiera mondială în luna septembrie a acestui an, în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.