Două localuri au fost amendate pentru zgomotul produs

de admin

La solicitarea unor cetăţeni deranjaţi de zgomotul mare produs în incinta unor baruri, localuri de noapte şi magazine cu agregate frigorifice zgomotoase, în perioada 29.09.2012 – 08.10.2012 reprezentanţii Serviciului Control Protecţia Mediului din cadrul Direcţiei Poliţia Locală au efectuat măsurători sonometrice la 10 agenţi comerciali de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Menţionăm faptul că trei locaţii au fost verificate în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj.

La două puncte de lucru s-a constatat depăşirea nivelului de zgomot maxim admis, fapt pentru care persoanele responsabile de disconfortul produs vecinătăţilor au fost sancţionate contravenţional, în baza legislaţiei aflate în vigoare, între 500 – 1.500 de lei.

Conform Normelor de igienă, privind mediul de viaţă al populaţiei, pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu nu trebuie să depăşească 35 dB(A) pe timp de zi. În timpul nopţii, (orele 22.00 – 06.00), nivelul echivalent mediu trebuie redus cu 10 dB(A) faţă de valorile din timpul zilei.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.