Deputatul Daniel Buda: USL subordonează justiţia în actul politic

de admin

Preşedintele Comisiei Juridice, de Disciplină şi Imunităţi, deputatul Daniel Buda, cataloghează decizia USL de înfiinţare a unei comisii de anchetă a Referendumului drept un demers care încalcă separaţia puterilor în stat.

“Această iniţiativă, prin care se doreşte anchetarea procurorilor în legătură cu cercetările efectuate de poliţie, DNA şi Parchetul general, se înscrie în curentul presiunilor pe care USL le exercită permanent asupra instituţiilor statului şi a încercării de a anihila justiţia, singura în măsură să ancheteze neregulile semnalate în procesul electoral de la Referendum. Probabil domnul procuror Ponta „a uitat” faptul că activitatea procurorilor poate fi verificată doar de Consiliul Superior al Magistraturii. 

Această încercare de imixtiune în actul de justiţie denotă faptul că, USL a rămas ancorat în tradiţia de a intimida justiţia şi de a încerca să controleze neregulile semnalate la Referendum, printr-o comisie înfiinţată cu dedicaţie pentru secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, învinuit pentru infracţiuni legate de referendum. Aceste practici sunt extrem de familiare alianţei de guvernământ, din perioada în care liderii din umbră ai acestor formaţiuni exercitau funcţii de conducere în structurile PCR.

Din păcate însă, USL se dovedeşte incapabili de a respecta anumite principii europene şi ale statului de drept, privind separaţia puterilor în stat şi de a nu interveni în demersul anchetelor efectuate în justiţie. Astfel, aşa-zişii lideri ai USL, nu pot accepta faptul că România este stat european iar deciziile instituţionale trebuie luate de organele abilitate.

Este lamentabil faptul că USL, în 5 luni de guvernare, nu a învăţat faptul că justiţia nu este subordonată actului politic.  Le recomand celor din USL, să renunţe la demersurile prin care se încalcă principiul separaţiei puterilor în stat şi prin care se pune în pericol poziţia României ca stat membru în Uniunea Europeană.”

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.