Daniel Buda: Liderii USL oferă încă o dovadă de ipocrizie privind intenţia de revizuire a legii fundamentale.

de admin

Preşedintele Comisiei Juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, Daniel Buda, condamnă modul iresponsabil de a face politică a liderilor USL, care acum, în prag de campanie electorală, şi-au amintit de nenumăratele solicitări ale grupului parlamentar al PDL, de revizuire a legii fundamentale.

“Pe lângă faptul că, de aproximativ 6 luni de când sunt la guvernare, au manifestat ignoranţă şi indiferenţă faţă de orice prioritate legislativă, acum îşi doresc o revizuire a legii fundamentale, însă strict în deplin acord cu propriile interese.

Le amintesc liderilor USL, care nu o dată au dat dovadă că priorităţile lor guvernamentale şi parlamentare primează în faţa interesului naţional, de faptul că legea fundamentală are nevoie de modificări, înainte de toate, în concordanţă, cu evoluţia politică, administrativă şi economică şi evident în deplin acord cu statutul de ţară membră cu drepturi depline în Uniunea Europeană. În acest sens România are obligaţia, înainte de toate de a introduce, în Constituţie tratatul fiscal ratificat de ţara noastră. Însă orice solicitare în acest sens a fost în permanenţă tratată cu ignoranţă de USL.

Pe de altă parte, sigur, că proiectul de revizuire a Constituţiei are în vedere şi restabilirea relaţiilor de colaborare între principalele instituţii ale statului şi nu de subjugare ale acestora. Din acest motiv, revizuirea Constituţiei trebuie să aibă în vedere în principal voinţa cetăţenilor şi nu a politicienilor. Aşadar, le recomand liderilor USL să nu uite de faptul că încă mai sunt în slujba cetăţeanului, să dea dovadă de responsabilitate, să nu procedeze şi în cazul revizuirii legii fundamentale la fel cum au procedat cu toate celelalte acte legislative şi proceduri parlamentare pe care le-au călcat efectiv în picioare”, se arată într-un comunicat al PDL Cluj.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.