Consilierii județeni ai USL mai amână cu un an proiectul Spitalului Regional de Urgență

de admin

După două proteste organizate în plenul Consiliului Județean Cluj, consilierii PDL au reușit să introducă, astăzi, pe ordinea de zi a plenului, proiectul referitor la urgentarea procedurii de realizare a Studiului de Fezabilitate și actualizarea indicatorilor tehnico-economici în vederea realizării Spitalului Regional de Urgență.

Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a anunțat că proiectul a primit aviz negativ de la comisiile de specialitate deoarece terenul nu este încă liber din punct de vedere juridic.

“Anul acesta nu se mai poate face mare lucru, Primăriile Cluj și Florești și-au retras sumele de bani cu care participau la studii pentru că în acest an nu se mai poate realiza nimic. Se vor relua discuțiile pentru actualizarea acestor studii anul viitor. Proiectul nu a primit aviz pozitiv deoarece terenul trebuie să fie în proprietate publică, și încă nu îl avem în posesie. Au rămas 8 hectare pentru care MAPN nu ne-a confirmat recepția. PUZ-ul nu a fost acceptat, iar calea de acces nu este reglementată. Acest proiect se poate dovedi nefezabil din punct de vedere tehnic”, a declarat Uioreanu.

După cum a mai declarat, consilierul județean Alexandru Coroian spune că preluarea celor 8 hectare de teren de la MAPN trebuia și putea să fie făcută până la această dată de către USL.

Coroian a adăugat că la ședințele următoare va propune plenului și preluarea ultimei parcele de teren, pentru a ajuta majoritatea USL din Consiliul Județean, care se pare că refuză să facă acest lucru din propria inițiativă.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.