Consilierii judeţeni ai PDL au boicotat din nou şedinţa de CJ. Canta cere retragerea mandatelor [Foto-Video]

de admin

Consilierii judeţeni ai PDL au boicotat din nou şedinţa de Consiliu Judeţean, după ce pe ordinea de zi nu a fost aprobată introducerea unui punct referitor la urgentarea demersului de construire a Spitalului Regional de Urgenţă.

Alexandru Coroian, liderul consilierilor PDL, a propus din nou introducerea acestui punct pe ordinea de zi, după ce la şedinţa anterioară proiectul său a fost de asemenea respins.

Acum, 19 consilieri ai USL s-au opus dezbaterii acestui punct, iar membrii PDL au părăsit din nou sala de şedinţă.

“Cer să li se retragă mandatul, nu mai au ce căuta în acest Consiliu. Nu se supun majorităţii, conform regulilor democraţiei”, a declarat consilierul judeţean Dan Canta. “Aţi fost în alianţă cu ei, şi am fost şi noi, scurt, şi am văzut că nu ne putem înţelege cu ei”, a adăugat acesta.

Consilierul judeţean Bogdan Emil a spus că “nu înţelege care este graba lor cu Spitalul Regional pentru că acolo sunt încă situaţii care nu sunt clare”.

“Conform regulilor democraţiei, nouă, celor din Opoziţie, nu ne poate interzice nimeni să avem iniţiativă, să propunem Proiecte de hotărâre în Consiliul Judeţan, nici măcar o majoritate. Acest lucru este garantat de Constituţie. Nicio majoritate abuzivă nu ne poate interzice nouă, consilierilor judeţeni, să propunem Proiecte de hotărâre. Mai mult, observ că majoritatea USL-istă nu înţelege nimic din ceea ce este o adevărată urgenţă pentru judeţul Cluj. Dacă vă uitaţi pe ordinea de zi a şedinţei, veţi constata că niciunul din aceste puncte nu au un caracter de urgenţă, în timp ce Spitalul Regional de Urgenţă, care este un proiect extrem de important, şi cu care USL s-a lăudat în campania electorală, nu-şi găseşte loc printre priorităţile d-lui Uioreanu şi a majorităţii USL. Din  acest punct de vedere, rămânem consegvenţi şi vom propune acest proiect şi la următoarea şedinţă, până când majoritatea USL-istă va înţelege care sunt urgenţele care trebuie să-şi găsească loc pe lista Consiliului Judeţean”, a declarat Alexandru Coroian.

Anticipând propunerea PDL, reprezentanţii CJ au pus pe masa de lucru a consilierilor judeţeni un raport asupra proiectului depus de Alexandru Coroian la şedinţa anterioară pe această temă, raport juridic care arată că acesta nu poate fi aprobat decât după reglementarea situaţiei juridice a terenului, respectiv preluarea terenului în suprafaţă de 8,4 ha de către Consiliul Judeţean Cluj, clarificarea din punct de vedere urbanistic a întregii suprafeţe de 14,4 ha, respectiv reactualizarea documentaţiei PUZ pentru zona aferentă Spitalului Regional, şi nu în ultimul rând, solicitarea aprobării din partea Guvernului României cu privire la demararea realizării acestui obiectiv, având în vedere competenţele interjudeţene ale acestuia.

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi se mai regăseau trei proiecte referitoare la managementul Revistei “Tribuna”, la încetarea unui contract de concesiune, la reglementarea situaţiei juridice a unor imobile aflate în proprietatea Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu”, respectiv mandatarea vicepreşdintelui CJ, Ioan Oleleu, în AGA la Institutul Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic.

Preşedintele CJ a declarat la finalul şedinţei că nu poate să retragă mandatele de consilier judeţean, însă poate cere retragerea indemnizaţiei acestora.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.